Fantomen och mat

Den som känner mig vet att Fantomen är en av mina favoritseriefigurer. Djungelordspråket Det finns nätter då Fantomen lämnar djungeln och går på stadens gator som en vanlig man är en av mina favoriter när det gäller djungelordspråken. 

Och precis så är det för Grillbaronen. Det finns kvällar då Grillbaronen inte grillar, utan lagar mat som en vanlig man. Idag blev en sådan dag, då Grillbaronen sneglade på Allt om Mats fredagsgourmet. Sötpotatiscrème, oxfilé, sockerärtor och saltbakad potatis fungerade perfekt en fredagskväll. Det tog inte särskilt lång tid heller. Skala sötpotatis, koka mjuka, bryna lite smör och mixa med en äggula och dragon var gjort på en kvart. Ett kilo färskpotatis placerades på bakplåt med salt, bakades i ugn en timme och under tiden fick potatisen rullas i saltet ett par gånger. Oxfilén fick ordentligt med salt och peppar innan den hårdstektes på hög värme i smör och krossad vitlök. Sockerärtorna förvälldes och serverades snabbt.

Resultatet blev minst sagt fantastiskt.

 

fantomens matlagning