Surf’n’Turf

En del föredrar kött, andra fisk. Men varför välja, när det går utmärkt att kombinera? Surf’n’Turf är både kött och fisk i samma rätt – den här gången i form av ryggbiff och jätteräkor. 

Kombon av jätteräkor och en biff är oslagbar, särskilt när räkorna penslats med en enkel vitlöksolja (två vitlöksklyftor som pressats i ett par matskedar olivolja). Biffen grillas över direkt värme, med locket stängt, i en minut per sida (per centimeter) och allt du egentligen behöver är en rejäl grönsallad. Vi kompletterade med squash, lök och potatisbakelser.

Att hitta rätt vin kan förstås vara en utmaning, eftersom vi pratar både fisk och kött. Men favoritregionen Chateauneuf-du-Pape levererar som vanligt. Idag testades La Cour des Papes, från 2014. Mycket bra till den här kombinationen av kött och fisk, med en hel del mörka körsbär, lite peppar och tydlig fatkaraktär. Ett vin som helt klart växer när det får luftas. Kanske inte det bästa från regionen, men helt klart ett mycket bra vin i prisklassen.